LOGO
LOGO

Waarom van de hak op de tak

Om over van alles en nog wat mijn zegje te kunnen doen: vriendschap, studie, koken, planten, reizen, lezen, wandelen, TV, fotograferen, relaties, geschiedenis, Netflix, aardrijkskunde, gezondheid en alles wat er nog op mijn pad komt, maar verwacht zeker geen academische taal.

Ik hoop dat volgers mijn blog kunnen appreciëren en verder hoop ik dat ik nog veel jaren mag bloggen. Alvast bedankt aan iedereen die met mijn verhaal wil meegaan.

Oorlogslanden, er valt veel over te vertellen, veel meer dan over gebieden in vrede. Mijn vorige blog nr. 126 - T-bone-steak - speelde zich af in Vietnam (periode 1972) waar zich een bloederige strijd voor vrijheid en autonomie afspeelde. Ondanks bommen, napalm, martelingen, doden en vermisten ging het leven in de stad Saigon (Ho Chi Minh) zo...

Zelfs de meest verstokte vegetariër begint te watertanden bij het zien van een sappige, botermalse T-bone-steak. Want geef het maar toe: daar zetten zelfs de meeste weightwatchers hun principes voor opzij. Maar niet getreurd, de T-bone-steak ligt zachtjes te pruttelen in de pan. De buitenkant kleurt mooi bruin en de binnenkant blijft sappig roze....

Brievenbus opendoen, het blijft spannend: een belastingbrief, een gasboete (mijn vuilbak stond tien minuten te vroeg op de stoep), reclames allerhande en daartussen een 'uitnodiging'. Niet voor een feest, niet voor de opening van één of ander salon en ook geen uitnodiging om gratis mijn ramen te komen wassen. Neen, het stadsbestuur nodigt mij uit...